NHG geaccrediteerde praktijk

Wij zijn een jonge en enthousiaste huisartsenpraktijk die volop in ontwikkeling is. Wij zitten in een recent geheel verbouwd pand met 4 andere huisartsenpraktijken, een apotheek, fysiotherapie, STAR Medisch Diagnostisch Centrum, consultatiebureau, schoolarts en diëtiste en de mogelijkheid tot echo-onderzoek in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel.

Onze praktijk bestaat uit drie assistentes, een POH-Somatiek (praktijkondersteuner huisarts voor patiënten met suikerziekte, longziekten en (risico op) hart- en vaatziekten) en twee huisartsen. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid voor POH-GGZ (dit is laagdrempelige psychologische hulpverlening) via drie psychologen die hier bij ons aan de Linie gevestigd zijn. Sinds 1 januari 2017 hebben wij een verpleegkundig specialist in onze praktijk, dit is een verpleegkundige met een aanvullende opleiding, die zelfstandig spreekuur doet voor eenvoudige huisartsgeneeskundige kwalen.

Wij hebben speciale spreekuren voor patiënten met suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten. Binnen de praktijk hebben wij ook de mogelijkheid om hartfilmpjes te maken, 24-uurs bloeddrukmetingen te doen, longfuncties te maken, bloed te prikken en een herhaalreceptenlijn waar u 24 uur per dag uw herhaalrecepten kunt inspreken. Daarnaast doen we ook allergietesten, onderzoek naar de doorstroming van de bloedvaten en naar ritmestoornissen, waarbij de mogelijkheid bestaat om een kastje mee te krijgen voor 3 weken. Zo zijn wij continu bezig met nieuwe ontwikkelingen en hopen u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn. Met trots kunnen wij melden dat wij per 6 februari 2013 het NHG keurmerk hebben ontvangen.

Onze praktijk is open voor nieuwe patiënten, dus mocht u nog op zoek zijn naar een nieuwe huisarts en de beschrijving van onze praktijk spreekt u aan dan bent u van harte welkom. In dat geval kunt u bij een van onze assistentes een inschrijfformulier ophalen en dit ingevuld, samen met een kopie van uw legitimatiebewijs en het dossier van uw oude huisarts, bij ons inleveren. U ontvangt dan ook een praktijkfolder met alle informatie over onze praktijk.

Dokter van Santen en zijn vrouw zijn christelijk en onze praktijk voert daarom geen euthanasie uit. Palliatieve sedatie wordt wel toegepast.

Certificaat Door Cliënten BekekenVanaf 2012 doen wij mee met het PlusPraktijk label van Achmea, dat betekent dat wij op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur doorlopend geopend zullen zijn en wij zullen ook starten met een extra ochtendspreekuur op dinsdag van 07.00 uur ror 08.00 uur en een avondspreekuur op donderdag van 17.00 uur tot 18.30 uur.

Ook bieden wij de mogelijkeheid om via een speciale internetapplicatie middels uw digi-d in te loggen in deel van uw eigen medische dossier en zodoende uw medicatie overzicht in te zien en deze uit te draaien, digitaal een afspraak te maken, medische vragen stellen en uw herhaalrecepten digitaal te bestellen. In loggen gaat via de site www.MijnGezondheid.net een beveiligde verbinding middels inlogeen met uw DIGID met pincode. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit doorgeven aan de assistente en zullen wij uw dossier activeren hiervoor of kunt u zichzelf aanmelden via deze link.

Wij ook deelgenomen aan een patienten enquete, Door Cliënt Bekeken, die is opgezet door de Rijksuniversiteit Groningen. Na deze enquete hebben wij een verbetertraject doorlopen waarbij ook een intervieuw met een aantal patiënten is gehouden en er een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd in de praktijk. Wij hebben hiervoor een certificaat ontvangen van de NPCF, Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

De samenvatting van de enquete kunt u hier inzien.

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk Van Santen

Huisartsenpraktijk van Santen
De Linie 2 E
2905 AX
Capelle aan den IJssel

Telefoon: 010-2640200
Spoedlijn: 010-4504919
Receptenlijn: 010-4500890
www.mijngezondheid.net

NHG geaccrediteerde praktijk